Coffee Sourcing Guidelines
In November 2001, Starbucks introduced an unprecedented set of coffee sourcing guidelines to encourage the sustainable production of high-quality coffee. Developed with the support of Conservation International’s Center for Environmental Leadership in Business, the guidelines reward farmers and suppliers who meet important quality, environmental, social and economic criteria with financial incentives and preferred supplier status. Suppliers are required to submit an application to the program documenting their sustainable measures. The application must be verified by an independent third party and is subject to audit. |
Initial results
Starbucks has received more than 90 applications to the program from coffee suppliers who are making sustainability a priority. These suppliers are making investments to conserve natural resources, add clean water technologies, improve social conditions, and reduce or eliminate the use of agro-chemicals.
Starbucks has also been recognized by the coffee industry, non-governmental organizations and governments for pioneering this program. We plan to take what we have learned from the first year of the program and improve upon it – through independent verification, monitoring performance and gathering more feedback from growers, inspectors and external organizations.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kopi Sumber Pedoman
Pada bulan November 2001, Starbucks memperkenalkan sebuah set belum pernah terjadi sebelumnya kopi sumber pedoman untuk mendorong produksi yang berkelanjutan berkualitas tinggi kopi.
Dikembangkan dengan dukungan dari Balai Konservasi Internasional untuk Kepemimpinan Lingkungan Bisnis, pedoman menghargai petani dan pemasok yang memenuhi kualitas penting, lingkungan, kriteria sosial dan ekonomi dengan insentif keuangan dan status pemasok pilihan.
Pemasok harus menyerahkan aplikasi untuk program mendokumentasikan tindakan berkelanjutan. Aplikasi ini harus diverifikasi oleh pihak ketiga yang independen dan tunduk pada audit.
hasil awal
Starbucks telah menerima lebih dari 90 aplikasi untuk program dari pemasok kopi yang membuat kesinambungan prioritas. Para pemasok yang melakukan investasi untuk melestarikan sumber daya alam, menambahkan teknologi air bersih, memperbaiki kondisi sosial, dan mengurangi atau menghilangkan penggunaan agro-kimia.
Starbucks juga telah diakui oleh industri kopi, organisasi non-pemerintah dan pemerintah untuk merintis program ini. Kami berencana untuk mengambil apa yang telah kita pelajari dari tahun pertama program dan memperbaiki itu - melalui verifikasi independen, memantau kinerja dan mengumpulkan lebih banyak umpan balik dari petani, pengawas dan organisasi eksternal.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar